O firmie

Jesteśmy polską firmą istniejącą na rynku od 1994 r. Prowadzimy skup zboża, które przed zakupem dokładnie sprawdzamy we własnym laboratorium. Przyjmujemy tylko najlepsze i najczystsze. Magazynujemy je i mielimy we naszych młynach. Mąkę przewozimy mąkowozami do piekarni w Jelczu-Laskowicach. Tu dokładając największej staranności wypiekamy nasze wyroby według tradycyjnych receptur. Stosujemy staropolskie wielofazowe metody wyprowadzania kwasów żytnich. Dzięki temu możemy unikać stosowania polepszaczy i konserwantów.
Przygotowujemy ciasta do wypieku na najnowocześniejszych liniach, dzięki czemu możemy uzyskiwać struktury ciasta porównywalne, a nawet lepsze od ręcznie wyrabianego.

Następnie wypiekamy je w piecach z ceramicznymi płytami hertowymi, czyli identycznymi, jakie były stosowane w starych piecach węglowych.
Po przejściu przez kontrolę jakości wyroby trafiają do sklepów firmowych na Dolnym Śląsku i Opolszczyźnie, gdzie nasze ekspedientki mogą przekazać gotowe wypieki bezpośrednio w Państwa ręce.

Podsumowując, w naszych punktach firmowych mogą Państwo nabyć wyroby posiadające najlepsze walory zdrowotne i smakowe, gdyż są one pod nieprzerwaną kontrolą od ziarna po chleb.

Naszą pasją jest połączenie nowoczesności z tradycją, wykorzystanie technologii wyrabiania i wypieku, jakie stosowały nasze babcie i staropolskie piekarnie w połączeniu z najnowocześniejszymi urządzeniami.